15.9.08

Justitsministeren ved ikke hvad han sætter igang.

Reaktion på: Forældre skal punge ud for hærværks-børn, Politiken

Tiden er kynisk set forpasset, hvis Brian Mikkelsen håber at genskabe kernefamilien med patriarken eller matriarken. Belært af reklamer og tidens trend med at gøre ungerne så selvstændige så hurtigt som mulig eventuelt via et boost på en kostskole et års tid, så lever ungerne deres eget liv.

Hvis vi ser hvad der er sket andre steder f.eks. i USA hvor at man har indført et udvidet ansvar for forældrene, så er der opstået et massivt marked af diverse ordninger drevet af kristne foreninger, hvor at man kan fængsle ungerne preventivt. Vi taler om foreninger så ekstreme at selv Faderhuset virker moderat.

Det hedder forældreoutsourcing og vil naturligvis i det fleste menneskers øre være forargelig, men det handler om at beskytte søskende imod en brors eller søsters gerninger. Det er startskuddet til den industri, som vil være følgevirkningen af dette lovindgreb. Søge på Internettet efter WWASP, CEDU, Aspen Education Group, High Impact i Tecate, Mexico osv.

Skal vi så bare lade slå til?

Nej, selvfølgelig skal vi ikke det. Allerede idag følger erstatningsansvaret de unge ind i voksenlivet, så der bliver placeret et ansvar. Ingen går fri!

Sekundært så bør vi finde det gamle slogan Frihed under ansvar frem. De unge skal være borgere i dette land og drive det. Hvis vi render foran dem med kosten og fejer stenene væk på deres vej og eventuelt bolter døren på ydersiden i krisesituationer, hvordan stiller det dem når de fylder 18? Vil de overhovedet være klar til at tage ansvar, når de i de forgående år har haft nogle til at tage ansvaret for dem 100%?

Jeg vil anbefale folk at søge på "Peer Courts" eller "Teen courts" på internettet. Det er domstole for unge med unge som aktører på alle pladser med rådgivning fra voksne. Her lyder dommene på undskyldning, samfundstjeneste, kurser og til sidst deltagelse på den modsatte side i retten, så de lærer noget af deres ugerninger.

Vi har set tonsvis af sager, hvor at de unge gang på gang har demonstreret at de slet ikke besidder evnen til at sætte sig ind i ofrernes tab og smerte. Derfor skal de kommanderes til det. Princippet hedder "restorative justice" og det handler om at genopbygge hvad der er ødelagt. Dvs. hærværk medfører oprydning.

Vi må have de unge til at tage ansvar for deres eget liv. Ikke at få nogle andre til det.

Ellers er det en glidebane hen imod at lade diverse sekter - kristne grupper, som koranskoler - fængsle ungerne præventivt indtil at de er 18 år og ikke længere kan skade dem som på papiret kalder sig deres familie.

No comments: